mandag den 30. september 2013

Turen går til Færøerne

Det er september 2013, og jeg er inviteret til Færøerne af min far og hans kone, som er færing. Vi skal bo hos hendes familie i Thorshavn i en uge.

Min top 5:


1. En storslået natur 
Hvis man er i tvivl om, hvorfor man bør tage til Færøerne, er der kun én ting at sige til det: Gør det, fordi naturen er storslået! Der er noget råt og imponerende ved naturen heroppe, som virkelig skal opleves. 
Vejret skifter konstant, og kører man fra den ene ø til den anden, eller bare fra den ene side af øen til den anden, så har vejret med garanti skiftet. Solen kan skinne ét øjeblik, og så kan det stå ned i stænger i en strid vind det andet øjeblik. Men den barske natur er netop, hvad er så tiltrækkende. 

2. De fineste huse
Som en kontrast til den barske natur, står de fineste træhuse side om side. Man bliver henført til kolonihaver i Danmark eller små huse i Sverige. Det giver et charmerende bybillede med alle de forskelligfarvede træhuse på skrånende grund. 

3. Fish & Chips og kaffe på havnen
Tæt på havnen ligger en "Fish & Chips", og hvad er mere passende end at spise fisk på Færøerne? Vi skulle også forbi en café på den hyggelige lille havn i Thorshavn til kaffe og kage. 

4. Det historiske museum
Færøerne har en spændende historie. Grindehvalen er her udstillet: 
Grindefangst er en tradition på Færøerne og stammer formentlig helt tilbage til vikingetiden. Det er blevet omdiskuteret de senere år, hvorvidt det helt bør forbydes. Især internationale organisationer lægger pres på.

5. På fisketur 
Der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning, som man siger... Desværre var det umuligt at lave ild. Våde og forfrosne måtte vi køre hjem med dagens fangst.


Færøerne skal helt sikkert besøges om sommeren. Efteråret er allerede slået godt igennem i september, og der er flere naturoplevelser, vi må være foruden pga. dårligt vejr. Tågen lægger sig tungt, og det regner flere timer dagligt på denne årstid. En anden udfordring var traditionel færøsk mad (det er ikke for sarte sjæle, skal jeg hilse at sige!):

Til gengæld er jeg vild med, at man dagligt ser både regnbuer og får i massevis.

Fakta om Færøerne
Færøerne består af 18 øer i den nordlige del af Atlanterhavet. 
Landet ligger mellem Skotland, Island og Norge.
Hovedstad: Thorshavn
Befolkningstal: ca. 49.500
Valuta: Færøske kroner, danske kroner 



tirsdag den 10. september 2013

Backpacker-pakkelisten til Sydøstasien

Det bedste jeg har medbragt på denne tur: 
- øjenklap
- ørepropper
- pudebetræk
- regnslag (kan også anvendes som tæppe)
- pandelampe
- mavebælte
- tøjklemmer (5 stk.)
- hættetrøje med lynlås (især til busture)
- sneaks/gode sko at gå i
- sandaler
- lille/let cardigan til kølige aftener
- sportsshorts til under knæene (især muslimske lande)

Ting, jeg ikke skulle have medbragt: 
- vindbreaker
- så meget medicin (det fylder helt vildt!)

mandag den 2. september 2013

Turen går til Japan

Nu ankommet til landet, hvor avisen læses lodret, og kaffen drikkes kold. Vi tager med toget nordpå. Det er utroligt dyrt (dyrere end i Danmark) at køre med tog i Japan. Heldigvis blev vi hentet på halvvejen af min japanske venindes mor, som tog varmt imod os. Hjemme i huset var venner og familie inviteret til velkomst-barbeque, hvor alt godt fra havet blev grillet.
Små blæksprutter på spyd.

Min top 5:


1. Gør som japanerne!
- i Japan er det en hel videnskab at drikke te, og der afholdes traditionelle te-ceremonier, som bliver videreført fra generation til generation. Grøn te i en særligt udvalgt skål gives til hvert enkelt, og der er visse ritualer forbundet med ceremonien. Fx skal skålen drejes tre gange i urets retning, inden man begynder at drikke 
Til traditionel te-ceremoni.
Jeg elsker at rejse ud i verden, og det bedste er at lære om kulturen indefra via de mennesker, der bor der. I Japan er vi så heldige at kunne bo hos min venindes familie, og min veninde har arrangeret en japansk forårsmiddag. Vi handler ind sammen, forbereder maden og får den hyggeligste og sjoveste aften med hendes veninder, som deler ud af deres egne erfaringer omkring den japanske kultur.
Japansk borddækning
En rigtig hyggelig og sjov aften med traditionel japansk forårsmad.

2. Oplev "the country side" og bykunst
Smukke rismarker.
Bykunst - hvert år tilføjes endnu et stykke kunst.

3. Mærk suset i alsidige Tokyo
 
Almindeligt studiejob for veltrænede unge i Tokyo: Løbe-taxa! 

4. Disneyland Tokyo
- vi havde en genial dag i Disneyland, og jeg ville ikke ha' været denne oplevelse foruden. Selvfølgelig er der meget andet, jeg også gerne ville ha' set, men det her var et tiltrængt pusterum, hvor vi kunne slippe vores indre legebarn løs.

5. Nyd roen i et tempel
- i Tokyo besøgte vi et tempel, hvor jeg trak "bad fortune" - det værste, man ifølge troen kan trække! Heldigvis kunne jeg hænge papiret op, hvorefter det ville blive brændt, og dæmonerne ville blive jaget bort!

Der er utrolig meget overtro, mange skikke og uskrevne regler i Japan.
Når man træder ind i et hus, sætter man i respekt skoene, så snuden peger væk derfra. 
Vi besøgte også et spa. Dette gør japanerne ugentligt, og her bader man nøgen (det er kønsopdelt). Der var LOVE-festival, mens vi var der.


søndag den 1. september 2013

Turen går til Thailand

Turen går til Thailand. Vi har nu tilbagelagt Dubai, Singapore og Malaysia. Fra Malaysia kører vi op gennem Thailand. Det bliver noget af en tur, inden vi når frem til Koh Tao, som er en ø ud fra Thailands østkyst. Da vi rejser i juli, vælger vi denne side pga. monsuntiden. Inden afrejse hjemmefra har jeg mange fordomme forbundet med Thailand. Tykke, blege vestlige mænd og en klam sexindustri er, hvad jeg umiddelbart forbinder med landet. Et rent turistinferno. Men til min glædelige overraskelse er Thailand så meget andet og intet mindre end fantastisk!  

Min top 5: 


1. På elefantryg i Chiang Mai
Chiang Mai er fantastisk på mange måder! Her er alt, hvad hjertet begærer af oplevelser. Vi besøgte Long necks, red på elefanter, som vi fodrede og badede i floden, vi trekkede i regnskoven og rutchede ned ad klipperne. Riverraftede og ziplinede blandt aberne, og min veninde, Nanna, fik en tatovering lavet med blæk og bambus.

Det her er en fantastisk mulighed for at komme tæt på et utroligt fascinerende dyr og lære at forstå mere om dens natur. Med dyrevelfærd for øje finder vi et bureau, der ikke bruger siddestole og knive. Forinden turen får vi et kursus i "elefant-sprog", så vi kan kommunikere med elefanten. Vi sidder direkte på dens ryg og giver den masser af godbidder undervejs.
En pige, der tilhører Long Neck-stammen: Des længere hals, des smukkere.

2. Dykkercertifikat på hyggelige Koh Tao
- den hyggeligste ø med små butikker, lækre strande og restauranter langs vandkanten.
Efter et intensivt kursus og mange overvindelser er dykkercertifikatet i hus!

3. Templer og gadefest i Bangkok 

4. Zipline blandt Gibbon-aber
- "Flight of the Gibbon" 

5. På cykeltur i Thailand

Fakta om Thailand 
Thailand er et kongedømme i Sydøstasien. 
Det grænser til Burma, Laos, Cambodja og Malaysia.
Hovedstad: Bangkok
Befolkningstal: ca. 67 mio.
Valuta: Thailandske bath



Tips og tricks
Jeg havde købt malariapiller hjemmefra. De var dyre, men jeg turde ikke rejse af sted uden. Meningen var, at jeg skulle begynde at spise dem undervejs, når vi nærmede os nogle udsatte områder. Men på turen snakkede vi med mange andre backpackere, som ikke tog noget imod malaria.  Da man kan blive utrolig dårlig og syg af pillerne, valgte jeg efter mange overvejelser at droppe dem. I stedet brugte jeg flittigt en myggespray (sikkert ikke særlig sundt, men effektivt!). Det fortrød jeg bestemt ikke.


lørdag den 31. august 2013

Turen går til Malaysia

Fra Dubai som et relativt lukket muslimsk land til et meget åbent muslimsk land, Malaysia.

1. Penang
Georgetown på Penang er intet mindre end fantastisk!! Hvis du skal til Malaysia, så lad være med at snyde dig selv for denne oplevelse. Vi tog nattoget fra hovedstaden, Kuala Lumpur, op igennem landet, kombineret med færge til Penang.
På vej til Penang med nattog.
Gadekunst i Georgetown, Penang.
Ét af mange templer i Georgetown, Penang.
Solnedgang set fra toppen af Penang Hill.
Den sødeste familie inviterede os ud at spise lækker indisk mad.

2. Langkawi
Langkawi er en ø i det nordligste Malaysia på vestkysten. Den ligger i en toldfri zone, så tobak og spiritus er utroligt billigt, og her festes igennem! Vi var på roadtrip rundt på øen, badede i vandfald og tog i biografen i øens hovedby. Vi boede på Geco, som er et hyggeligt backpackerhostel. Elendige senge og toiletforhold, men fællesarealet og maden tæller op.

3. Kuala Lumpur
Vi bor på et backpackerhostel: Seven Nite Inn. Ok til prisen med eget værelse og fælles toilet/bad på gangen.
Sushi, drinks og vandpibe i Kuala Lumpur.
Buta Caves lidt uden for hovedstaden. Pas på aberne, der gerne stjæler!

4. Byvandring
De større byer i Malaysia er oplagte at vandre rundt i. Der er meget at se, det føles trygt, og der er mange grønne oaser rundt omkring: Tag bl.a. forbi National Mosque, Lake Gardens, Little India, China Town og Petronas Twin Towers i Kuala Lumpur.    
1 Malaysia
Petronas Twin Towers
5. Tiomon island (Salang og Air Batang)
- I Salang mødte vi de venligste fyre, som vi festede lidt med, men ellers var det ligeså kedeligt som Skagen uden for højsæsonen.
Vores hytte på Salang, Tiomon Island.
Salang, Tiomon Island.
Efter nogle dage i Salang, tog vi båden til et andet sted på øen: Air Batang. Her fik vi os nogle meget nysgerrige naboer.
Nysgerrige naboer i Air Batang.
Det er dyrt at komme ud til øen, og det blev hurtigt kedeligt. Pga. store klipper og den vilde natur var det umuligt at gå rundt på øen på egen hånd. Når man først var kommet i land ét sted, var det der, man boede, indtil båden sejlede igen, og det var næsten ligeså dyrt at sejle fra ét sted til et andet på øen, som at komme fra fastlandet. Jeg vil derfor ikke anbefale Tiomon island til andre.

Fakta om Malaysia
Malaysia ligger i Sydøstasien.
Det grænser til Filippinerne, Brunei, Thailand, Singapore og Indonesien.  
Hovedstad: Kuala Lumpur
Befolkningstal: ca. 30 mio.
Valuta: Malaysisk ringgit