lørdag den 31. august 2013

Turen går til Malaysia

Fra Dubai som et relativt lukket muslimsk land til et meget åbent muslimsk land, Malaysia.

1. Penang
Georgetown på Penang er intet mindre end fantastisk!! Hvis du skal til Malaysia, så lad være med at snyde dig selv for denne oplevelse. Vi tog nattoget fra hovedstaden, Kuala Lumpur, op igennem landet, kombineret med færge til Penang.
På vej til Penang med nattog.
Gadekunst i Georgetown, Penang.
Ét af mange templer i Georgetown, Penang.
Solnedgang set fra toppen af Penang Hill.
Den sødeste familie inviterede os ud at spise lækker indisk mad.

2. Langkawi
Langkawi er en ø i det nordligste Malaysia på vestkysten. Den ligger i en toldfri zone, så tobak og spiritus er utroligt billigt, og her festes igennem! Vi var på roadtrip rundt på øen, badede i vandfald og tog i biografen i øens hovedby. Vi boede på Geco, som er et hyggeligt backpackerhostel. Elendige senge og toiletforhold, men fællesarealet og maden tæller op.

3. Kuala Lumpur
Vi bor på et backpackerhostel: Seven Nite Inn. Ok til prisen med eget værelse og fælles toilet/bad på gangen.
Sushi, drinks og vandpibe i Kuala Lumpur.
Buta Caves lidt uden for hovedstaden. Pas på aberne, der gerne stjæler!

4. Byvandring
De større byer i Malaysia er oplagte at vandre rundt i. Der er meget at se, det føles trygt, og der er mange grønne oaser rundt omkring: Tag bl.a. forbi National Mosque, Lake Gardens, Little India, China Town og Petronas Twin Towers i Kuala Lumpur.    
1 Malaysia
Petronas Twin Towers
5. Tiomon island (Salang og Air Batang)
- I Salang mødte vi de venligste fyre, som vi festede lidt med, men ellers var det ligeså kedeligt som Skagen uden for højsæsonen.
Vores hytte på Salang, Tiomon Island.
Salang, Tiomon Island.
Efter nogle dage i Salang, tog vi båden til et andet sted på øen: Air Batang. Her fik vi os nogle meget nysgerrige naboer.
Nysgerrige naboer i Air Batang.
Det er dyrt at komme ud til øen, og det blev hurtigt kedeligt. Pga. store klipper og den vilde natur var det umuligt at gå rundt på øen på egen hånd. Når man først var kommet i land ét sted, var det der, man boede, indtil båden sejlede igen, og det var næsten ligeså dyrt at sejle fra ét sted til et andet på øen, som at komme fra fastlandet. Jeg vil derfor ikke anbefale Tiomon island til andre.

Fakta om Malaysia
Malaysia ligger i Sydøstasien.
Det grænser til Filippinerne, Brunei, Thailand, Singapore og Indonesien.  
Hovedstad: Kuala Lumpur
Befolkningstal: ca. 30 mio.
Valuta: Malaysisk ringgit


fredag den 30. august 2013

Turen går til Singapore

Singapore er noget helt for sig selv, og hvis man tager tyggegummi med ind i landet, risikerer man at få stemplet "smugler" i passet. Her er tyggegummi nemlig strengt forbudt! Skal landet sammenlignes med noget, så vil jeg sige, at det er Sydøstasiens svar på London. Det er en fuldstændig fantastisk by (og land - Singapore, Singapore), som har taget mig med storm. Der er ingen tvivl om, at jeg skal tilbage hertil i fremtiden. Det føles som mit andet 'hjem' på en eller anden måde - det er en uforklarlig følelse, men Singapore har virkelig ramt mig lige i hjertet.   


Små asiater og gadekøkkener, bygninger i mange farver, en konstant duft af mados og et klima, der er til at holde ud at færdes i.

1. Gardens by the Bay
Vi har fået anbefalet deres macarons, og vi skal selvfølgelig prøve den, der smager af "Singapore sling".
Centret er kæmpe! Man kan alt fra at sejle en tur til at stå på skøjter.
Billeder kan desværre ikke retfærdiggøre, hvor flot og imponerende haven egentlig er.
Man kan gå igennem hotellet og ud på den anden side, hvor man kan nyde udsigten over haven og de enorme menneskeskabte 'træer', som lyser op i mørket. Det er virkelig et imponerende syn. 
Pludselig lyder der jungletrommer, og træerne begynder at blinke og skifte farve til musikken. Jeg kan ikke lade være med at tænke på Løvernes konge eller en scene fra Avatar. Det er utrolig flot og helt gratis at gå rundt i haven. Vi betalte dog for at komme op på hængebroen, som kan ses på billedet. Det kan anbefales!

2. Clarke Quay
Det kan anbefales at tage på pubcrawl ved Clarke Quay. Man ender ud i det kæmpemæssige, overdækkede område, hvor der ligger diskotek efter diskotek. Der er springvand og pizzeriaer og alt, hvad hjertet kan begære kl. 3 om natten!

3. Sentosa Island

4. Utallige templer


5. Singapore Art Museum (SAM)
Jeg kan rigtig godt li' at gå på kunstmuseum, gerne med moderne kunst, og her når Singapore helt til tops.

Og derudover er Singapores mange foodcourts et fantastisk koncept. Her køber man mad lige, hvor man har lyst, og så sætter man sig der, hvor man vil. Man kan enten gå op og købe drikkevarer eller bestille hos dem, der kommer ned til bordene. Når man er færdig med at spise, lader man service osv. stå, og så kommer der en afrydder. Tiger-øl og penang-nuddelret var blandt favoritterne! 



Turen går til Dubai

Vi fik mildest talt et kulturchok, da vi ankom til Dubai. Ramadanen er lige begyndt, hvilket betyder, at mad og drikke er forbudt i dagstimerne. Først når solen er gået ned, må man stoppe fasten for en stund. Dette gælder også turister. Ikke så meget som en mundfuld vand må vi indtage i det offentlige rum (kun mindre børn er undtaget). Det er ualmindeligt hedt i 44 graders varme. De større fastfood-kæder holdt åben i dagstimerne, men vi måtte spise maden på toilettet, haha! Vi kunne selvfølgelig også tage det med tilbage til hotellet, men det føltes som en lang vej bare for at spise, og så må man jo være lidt kreativ! Det var ikke lige optimalt planlagt af os :) 
Ankommet i Dubai Lufthavn
HOT HOT HOT - nødvendig afkøling på et busstoppested med aircondition, og jeg har taget mit tørklæde på hovedet, fordi mit mørke hår simpelthen BRÆNDER i solen.

Min top 5:

1. Burj Khalifa - verdens højeste enkeltstående bygning på 828 meter
Dubai er jo kendt for at være "for meget", prangende og funklende i al sin pragt, og Dubai bør opleves i form af en "luksusferie", hvor man ikke sparer på noget. Det er ikke egnet til at vandre rundt og gå på opdagelse, men til at opleve det mest spektakulære ting. Eksempelvis fortryder jeg, at vi ikke tog op i Burj Khalifa. Det koster fra omkring små 300 kr. at komme op på 124. etage eller en dyrere billet med adgang til 125. og 148. etage.


2. Dubai Marina og de mange spisesteder langs vandet
Noget, vi dog nød, var den hyggelige marina og de mange spisesteder, hvor man både kunne få mange små lækre retter og ryge vandpibe. Her glemmer man helt, at man befinder sig i et strengt muslimsk land, når unge indbyggere sidder rundt omkring og hygger sig med vandpibe og te.

På mange måder er det et kontrastfyldt land, og mit indtryk af Dubai er meget blandet. På den ene side fascinerer det mig, og på den anden side frastøder det mig. Toget er eksempelvis kønsopdelt, og kvinderne er tildækkede og gerne i følgeskab med mænd eller sønner. Men selvom vi tænkte over at dække knæ og skuldre til, føltes det ikke ubehageligt at gå rundt. Det virker, som om der er forståelse for, at vi er turister og kommer fra en anden kultur. 

Da vi første dag forvildede os ind i en togvogn for mænd, var der heller ikke nogen, der sagde noget. Vi opdagede det først selv dagen efter, da vi så et skilt om kønsopdeling i toget: "Nå, så var det måske derfor, at ham der kiggede lidt sjovt". I toget oplevede vi også en kvinde i burka, der komplimenterede en anden kvinde, der bar "almindeligt" tøj: "You are very stylish". Fordomme bliver hurtigt manet til jorden, når man står over for et andet menneske ansigt til ansigt og opdager, at man har mere tilfælles, end man ellers går og tror.  

3. Dubai Mall - kæmpe!
Her er alt inden for vandpiber og gulvlange kjoler til et kæmpemæssigt akvarium. Med sine 1200 butikker er det verdens største shoppingcenter. 

4. Den gamle bydel - en stærk kontrast
Vi tog også en tur til den gamle bydel, som viser et helt andet billede af Dubai. Her udfolder det almindelige daglige liv sig. Det var fint at få det indblik og sejle med vandtaxa fra den ene side af bredden til den anden sammen med de lokale. Men ellers var det begrænset, hvad der var at opleve her. 

5. De menneskeskabte øer

Vi har taget den skrabede version af Dubai-eventyret med et 3-stjernet hotel. Dubai egner sig uden tvivl allerbedst til et liv i luksus. Det er ikke rart at gå rundt i varmen, og de fedeste oplevelser koster (mange) penge. Jeg ville gerne ha' skydivet, redet på kamel i ørknen og kørt på vandscooter. Derudover ville jeg gerne ha' været inde i en moské, men det var kun nogle enkelte, hvor kvinder (og især turister) var velkomne.     

Der mange tilflyttere fra Sydøstasien, der arbejder og bor i landet, da de kan tjene mere her ift. hjemlandet. Der er kun ca. 20% såkaldte 'lokale' bosat i landet, resten er udlændinge. Hotellerne har alkoholbevilling, og en moderne livsstil bobler under overfladen.

Fakta om Dubai / de Forenede Arabiske Erimater
  Dubai er et af de syv emirater, der udgør de Forenede Arabiske Erimater (UAE)
Det grænser til emiratet Sharjah og Abu Dhabi
Hovedstad: Abu Dhabi 
Befolkningstal: 1,2 mio. (Dubai) - 4,4 mio. (UAE)
Valuta: Dirham (AED)